AHR SECTORS
OFFICE & WORKPLACE

MASDAR ROCK – ROCK RECURSIVE FACADE

  • THE ROCK IS A DESIGN FOR AN OFFICE BUILDING IN A HIGH VISIBILITY LOCATION OF A NEW MIDDLE EAST DEVELOPMENT.
  • Site conditions were used to create a sculpted geometry that encourages the wind to accelerate around the base of the building, and to shade the urban garden below. It was important that the building envelope also responded to the extreme environment, without detracting from the design intentions of the form. A recursive subdivision pattern was created that responded to insolation analysis of the building façade. This created variation in the shading of the underlying glazing, to minimize internal heat gains while retaining external views.

DOWNLOADS

PEOPLE

ENK
COMPLEX

BRIAN JOHNSON

Past Chairman

NEWS
  • Upton Village

    Wins Housing Innovation Award

  • 09 FEBRUARY 2017

  • READ MORE >

NORTH WEST AMBULANCE SERVICE

NEWS
  • Green Light for Cumbria Council HQ
  • 12 JANUARY 2015

  • READ MORE >

DOMINIC MANFREDI

Director